Țara în care o lege obligă spitalele să angajeze clovni

clovn
Foto: Steve Smilie Norman (Wikimedia Commons)

Spitalele din provincia Buenos Aires, cea mai populată din Argentina, vor fi obligate să angajeze clovni în serviciile de pediatrie pentru a-i distra pe copiii bolnavi, potrivit unei legi adoptate săptămâna aceasta, relatează agerpres.ro.

Potrivit monitorului oficial, prezența clovnilor la spital reprezintă „o medicație complementară menită să aducă bucurie copiilor spitalizați, familiilor lor și personalului”.

Deși prezența clovnilor este destul de frecventă în centrele spitalicești, este pentru prima dată când în Argentina autoritățile legiferează o astfel de dispoziție.

„Râsul este cel mai bun medicament”, a declarat pentru AFP autorul legii, Dario Golia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Reduceri eMAG la tablete. Cele mai bune oferte de azi
Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMag
Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.