Țara care nu vrea să-și vaccineze populația împotriva COVID-19

Dar Es Salaam, capitala Tanzaniei. Foto: Pixabay

Tanzania, țară criticată în mod repetat pentru felul în care gestionează pandemia de COVID-19, a anunțat că nu dorește să achiziționeze nicio doză de vaccin.

Ministrul Sănătății din Tanzania a anunțat că nu există niciun plan de vaccinare a populației împotriva COVID-19, scrie BBC. În urmă cu câteva zile, președintele țării africane cu peste 56 de milioane de locuitori, John Magufuli, declara, fără să ofere vreo dovadă în acest sens, că vaccinurile ar putea face rău oamenilor.

Dacă în Tanzania virusul nu este luat în serios, țările bogate din restul lumii au imunizat deja milioane de oameni.

”Orice vacccin trebuie să primească mai întâi aprobarea ministerului”, a spus ministrul Sănătății din Tanzania, Dorothy Gwajima. ”Nu este clar când sau dacă vom aduce vaccinurile”, a adăugat ministrul.

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a cerut Tanzaniei să ia în considerare vaccinarea populației, scrie BBC.

Țara din Africa Răsăriteană este printre puținele care nu publică niciun fel de date despre epidemia de COVID-19.

În mai 2020, Tanzania a anunțat că a înregistrat 20 dececse și 500 de cazuri, iar câteva săptămâni mai târziu, președintele Magufuli declara că epidemia a fost stinsă în Tanzania, a 31-a țară din lume, după suprafață, și a 25-a cea mai populată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.