Țara care îți dă 3.000 de euro dacă te infectezi cu COVID-19 pe teritoriul ei

Foto: Pixabay

Pandemia de coronavirus a dat peste cap turismul în lumea întreagă, iar unele țări au început să ofere fel de fel de beneficii și reduceri celor care aleg să călătorească în această perioadă.

După luni de zile de restricții draconice, turismul a prins avânt în ultimele săptămâni. Dacă în România tarifele de pe litoralul Mării Negre au crescut în această vară, Bulgaria a decis să nu mai taxeze turiștii pentru șezlonguri și umbrele pe câteva din cele mai populare plaje ale sale.

”Problemele legate de siguranță vor fi tot mai importante în primele faze ale recuperării turismului”, crede David Goodger, director la compania Oxford Economics, citat de CNN.

În Elveția, orașul Geneva a anunțat un program, numit ”Geneva Boxes”, prin care sunt oferite reduceri de până la 65% la diverse servicii turistice.

Multe țări aleg, în schimb, să își consolideze imaginea de zonă liberă de coronavirus. Uzbekistan, de exemplu, a anunțat că oferă 3.000 de dolari drept compensație oricărui turist care se infectează cu COVID-19 pe teritoriul său.

Când uzbecii au ales să ofere această garanție bănească turiștilor, președintele țării a spus că este o măsură care arată cât de încrezător este în aplicarea măsurilor de siguranță și igienă în fața amenințării coronavirusului.

Până acum, în Uzbekistan au fost înregistrate în jur de 15.000 de infecții cu noul coronavirus și doar 76 de decese.

Pe de altă parte, autoritățile din Cipru au anunțat că vor acoperi costurile cu cazare, hrană și medicamente pentru cei care sunt testați pozitiv pe durata sejurului petrecut pe insulă.