Țara care a interzis circulația mașinilor pe motorină în Capitală

O țară din nordul Europei ia măsuri drastice împotriva poluării, care a atins cote îngrijorătoare în Capitală.

Timp de două zile în fiecare săptămână, orașul norvegian Oslo va interzice circulația mașinilor cu motorizare diesel. Măsura, care dorește să combată poluarea, a fost primită cu nemulțumire de norvegieni, care în urmă cu câțiva ani erau rugați să cumpere mașini care merg pe motorină.

Restricțiile intră în vigoare marți pe drumurile municipale, însă nu se vor aplica și autostrăzilor naționale care trec prin capitala Norvegiei. Șoferii care încalcă regulile vor fi amendați cu 166 de euro.

Este pentru prima oară când orașul Oslo aplică o astfel de măsură, după ce consiliul local, compus din Laburiști și Verzi, a decis implementarea ei în urmă cu aproape un an.

Chiar dacă mașinile diesel emit mai puțin CO2, ele emană mai mult dioxid de hidrogen.

Norvegienii nu sunt mulțumiți de restricții, mai ales că în ultimul deceniu au fost încurajați să cumpere mașini diesel, beneficiind chiar și de reduceri de preț pentru aceste modele.

Potrivit Institutului Norvegian de Sănătate Publică, poluarea provoacă anual 185 de decese premature în Oslo.

Norvegia este o țară care pune mare preț pe mediul înconjurător. Până în 2025, nordicii vor să folosească doar mașini ecologice, nepoluante. Toate automobilele care folosesc benzină sau motorină ar urma să dispară din Norvegia în următorii 10 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.