Gest rar în România. Un om de afaceri bogat a donat 36.000 de euro pentru un băiat bolnav

tănase stângă donație
Tănase Stângă în sediul BancPost (stânga) / Jandarmul Cosmin Andrei (dreapta). Foto: adevarul.ro / Alexandra Georgescu

Omul de afaceri Tănase Stângă din Drobeta Turnu Severin a donat 36.000 de euro pentru un tânăr jandarm în vârstă de 23 de ani care are nevoie de o operație pe creier pentru a trăi, relatează adevarul.ro.

În urmă cu câteva zile, lui Cosmin Andrei i s-a făcut rău brusc şi a leşinat, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Bagdasar Arseni. Medicii i-au pus diagnosticul de anevrism cerebral (dilataţie anormală a arterelor cerebrale) şi au spus că are nevoie urgentă de o operaţie pe creier.

În câteva zile, jandarmii au reuşit să strângă 132.307 de lei (29.000 de euro) pentru colegul lor, iar familia Stângă a donat 165.000 de lei (36.000 de euro), punând astfel diferența pentru a acoperi atât costul operației, cât și tratamentul postoperator.

Operaţia are loc astăzi, 13 iunie, într-o clinică privată din Bucureşti.

Cei care doresc să ajute pot face donații într-un cont în lei deschis pe numele mamei sale, Constanța Andrei.

Contul pentru donaţii este RO10BPOS26006943641RON07, deschis la BANCPOST, pe numele Constanţa Andrei.

Tănase Stângă este patronul mai multor jocuri electronice din Drobeta Turnu Severin, potrivit news-mehedinti.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.