Tânărul înjunghiat în parcul din Craiova a fost externat din spital. Prima sa declarație

emanuel bădică externat
Foto: Captură Digi24

Emanuel Bădică, tânărul în vârstă de 19 ani care a fost înjunghiat în timp ce se plimba cu prietena sa în Grădina Botanică din Craiova, a fost externat din spital luni, 10 iulie.

Întrebat cum se simte de jurnaliștii prezenți la ieșirea din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Emanuel a spus că se simte bine din punct de vedere fizic.

El a mai afirmat că își amintește vag ce s-a întâmplat în momentul atacului.

Reporter: Spune-ne Emi, cum te simți?

Mă simt OK.

Ești bine?

Fizic, da.

Ne bucurăm foarte mult că ești bine. Îți mai aduci aminte ce s-a întâmplat?

Vag.

Emanuel Bădică și prietena lui, Melis Lungu, au fost atacați în timp ce se plimbau prin parc în data de 27 iunie, în jurul orei 16.00.

M.F., un băiat în vârstă de 17 ani, i-a înjunghiat pe amândoi cu o macetă. Fata în vârstă de 14 ani a apucat să sune la 112, dar apoi a murit din cauza rănilor. Deocamdată, nu se cunoaște motivul pentru care adolescentul i-a atacat pe cei doi.

M.F. este elev la Colegiul Militar din Craiova. Polițiștii au descoperit că avea în rucsac mai multe obiecte care pot demonstra că și-a premeditat fapta: o macetă pe care a folosit-o pentru a comite crima, mănuși și o mască neagră ce putea acoperi întreaga figură, foarte asemănătoare cu cea purtată de personajul negativ The Front Man din serialul sud-coreean „Squid Game” („Jocul Calamarului”).

De asemenea, el avea o pentagramă întoarsă, considerată un simbol al satanismului, iar husa în care își ținea căștile pentru telefon era în formă de grenadă, potrivit adevărul.ro.

Adolescentul a fost prins la câteva minute după ce a comis fapta. Testul antidrog a arătat că tânărul nu consumase droguri. El a declarat la audieri că îi pare rău că a ucis-o pe adolescenta Melis Lungu, însă că regretă mai puțin că l-a rănit grav pe Emanuel Bădică.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească dacă M.F. era un adept al satanismului, dacă participa la ritualuri sau făcea parte dintr-o astfel de grupare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.