Tânărul care a cântat imnul în gara din Amsterdam va cânta la Cotroceni, la invitaţia lui Iohannis

klaus iohannis
Klaus Iohannis. Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele ales Klaus Iohannis a anunţat aseară, pe Facebook, că tânărul care a cântat la pian imnul naţional pe 1 decembrie, în gara din Amsterdam, a acceptat invitaţia sa de repeta gestul la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului.

„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: aşa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ales mai afirmă că “mandatul său va începe sub semnul imnului naţional, ca un simbol al solidarităţii tuturor românilor şi al dorinţei noastre de schimbare”, relatează mediafax.ro.

Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis este însoţit de un mesaj video al tânărului devenit cunoscut prin gestul făcut de ziua naţională a României. Valentin Astănculesei afirmă că a cântat “de bucurie” imnul în acea zi, în faţa călătorilor din gara din Amsterdam: “Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”.

Valentin Astănculesei spune că va cânta duminică, din nou, imnul naţional, de data aceasta pentru preşedintele Klaus Iohannis.

“Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta, duminică, pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte”, a mai spus acesta în mesajul video.

După ce a cântat imnul național în gara din Amsterdam pe 1 decembrie, tânărul programator a fost invitat la o emisiune la Antena 3, însă a refuzat să participe.

„Am primit câteva mesaje din partea unor oameni din media, iar într-unul din ele am fost invitat astăzi (n.r. de 1 Decembrie) la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Mi-au vorbit frumos, și mi-au pus la dispoziție și un pian și cu toate că părinții mei nu și-ar mai fi încăput în pene de bucurie dacă m-ar fi văzut pe ecran, i-am refuzat. Nu sunt un simpatizant al antenelor, cu atât mai puțin al domnului Gâdea și consider că am luat cea mai bună decizie”, scria la acea dată Valentin Astănculesei pe pagina sa de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce date îți pot fi furate prin conexiunea Wi-Fi
Olguţa Vasilescu, suspectată că a plagiat în teza de doctorat
Fotografia unor bătrâni într-o casă maramureşeană, premiată de National Geographic