Tânărul care a ajuns în comă din cauza unei infecții la măsea a murit

ionuț călărău
Ionuț Călărău. Foto: Facebook

Tânărul care a ajuns în comă din cauza unei infecții la măsea, și care era internat la Spitalul Județean Constanța, s-a stins din viață sâmbătă, 25 martie, anunță publicația locală replicaonline.ro.

În urmă cu două luni, Ionuț Marian Călărău, un tânăr de 31 de ani din Cernavodă, a mers la Spitalul Județean Constanța cu o infecție la măsea.

Boala debutase însă cu mult timp înainte, pe când tânărul era la muncă în străinătate, relatează adevărul.ro. După ce a ajuns acasă, la Cernavodă, el și-a tratat infecția singur.

Potrivit medicilor, tânărul a mers la spital când deja infecția se răspândise în tot corpul, inclusiv la căile respiratorii. El a fost operat de 6 ori (de 4 ori la plămâni, iar de 2 ori la gât).

Părinții tânărului au declarat că sunt foarte nemulțumiți de cadrele medicale, pe care le acuză că nu l-au îngrijit corespunzător pe fiul lor, care avea răni pe corp.

Reprezentanții spitalului au respins însă acuzațiile.

„Înțelegem durerea familiei dar considerăm că afirmațiile făcute în spațiul public nu se confirmă. Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor”, a declarat anterior Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Părinții tânărului au spus că vor da în judecată instituția.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.