Tânăra Georgeta Popescu a devenit prima campioană olimpică din istoria unei noi probe sportive

Georgeta Popescu, prima campioană olimpică din istoria monobobului. Foto: COSR

Adolescenta Georgeta Popescu (18 ani) a reușit o performanță incredibilă pentru sporturile de iarnă din România: A devenit campioană olimpică de tineret la monobob.

Tânăra sportivă din Câmpina este prima campioană olimpică din istoria monobobului, o disciplină nouă, care va fi prezentă în calendarul olimpic începând cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

”Felicitări Gigi, un mare bravo antrenorilor Cezar Popescu și Dan Scurtu. Team Romania are aur!”, este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pe Facebook, după victoria adolescentei din Prahova.

18 tinere din 15 țări s-au întrecut pe pista de la St. Moritz, în Alpii Elvețieni.

Georgeta Popescu a fost mai rapidă cu o jumătate de secundă decât a doua clasată, Viktoria Cernanska, din Slovacia, care i-a suflat argintul la ”o sutime” nemțoaicei Celine Harms.

”Am fost sigură că voi câștiga și înainte de cursă. Chiar și înaintea manșei secunde, am reușit să mă concentrez doar pe întrecere”, a declarat, fericită, tânăra din Câmpina.

Georgeta Popescu, campioană la monobob

Românca a încheiat cele două manșe ale finalei în 2 minute 26 de secunde și 84 de sutimi pe pista de la St Moritz, în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne, Elveția.

Georgeta e legitimată la CSO Sinaia și are deja două titluri de campioană națională la monobob, la tineret, dar promite performanțe reale și la bob două persoane, unde, alături de Teodora Vlad, a obținut medalia de argint la Campionatele Naționale.

Georgeta Popescu, în timpul cursei de monobob de la JO de Iarnă pentru Tineret din Elveția. Foto: COSR