Tânăra care a învins Poliția Română în instanță, după ce fusese exmatriculată pe motiv de boală

Anamaria Buș

Anamaria Buș. Foto: Facebook

O tânără din județul Alba, exmatriculată de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca din cauza unei boli tratabile, a învins în justiție instituția și a încheiat studiile, devenind polițistă, relatează „Adevărul”.

Anamaria Buș a a depus jurământul pentru a deveni polițistă vineri, 7 aprilie. Tânăra a intrat la Școala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj – Napoca în anul 2018, dar din cauza unei boli de plămâni a fost exmatriculată în anul 2019.

Conducerea școlii ceruse avizul comisiei medico-militare de la Spitalul Militar din Cluj, care a stabilit că Anamaria nu era aptă medical pentru a continua cursurile.

A fost internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, unde a urmat un tratament și s-a vindecat. După vindecare însă, conducerea școlii nu a vrut să o reîncadreze ca elev.

Așa că în anul 2020 Anamaria Buș a dat instituția în judecată. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Alba, iar instanța i-a dat dreptate tinerei și a obligat instituția școlară să îi reevalueze situația medicală și să o reîncadreze ca elevă dacă îndeplinea baremul medical.

Ulterior, Anamaria Buș a fost reîncadrată în Școala de Poliție, iar în 2023 a finalizat studiile.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version