Un tânăr care a făcut proiecții laser la proteste a fost chemat la Poliție

proiecții laser brd
Foto: Facebook

Laurențiu Ion, unul dintre tinerii care au făcut proiecții laser pe clădirile din Piața Victoriei în timpul protestelor anti-corupție a fost chemat la Poliție pentru a da explicații, fiind informat că dacă nu se prezintă ar putea fi amendat.

Laurențiu Ion a postat pe Facebook o invitație pe care a primit-o de la Poliția Locală Sector 1, Serviciul Ordine și liniște publică, de a se prezenta astăzi, 9 februarie, la poliție, pentru a da informații despre proiecțiile de lumini de pe clădirea BRD.

Dacă nu se prezintă, Laurențiu Ion riscă o amendă de 100-500 de lei.

„Poliția a venit acasă la mine și a lăsat o invitație prin care mă amenință cu o amendă din cauza proiecției laser de pe clădirea BRD de la fereastra mea în timpul protestelor. Ce să fac?”, a scris tânărul pe Facebook.

În timpul protestelor, din apartamentul lui Laurențiu Ion au fost proiectate mai multe mesaje împotriva Guvernului Grindeanu: „#demisia” sau „Batman is here #demisia”.

La scurt timp după ce Laurențiu Ion le-a cerut ajutorul prietenilor pe Facebook, BRD a anunțat pe rețeaua de socializare că banca nu are nicio legătură cu invitația la Poliție.

„Laurentiu Ion, noi nu avem nicio legatură cu citația primită de tine. Dacă ai nevoie de orice alte informații care te-ar putea ajuta, te rugăm să ne scrii în privat”, a anunțat BRD pe contul oficial de Facebook.

Laurențiu Ion este un tânăr antreprenor – fondator și CEO al companiei Intersect – pe care a creat-o alături de alți tineri în San Francisco, SUA. Intersect este o aplicație de întâlniri, prin care utilizatorilor le sunt recomandate persoane pe care le-au văzut pe stradă, de unde și numele de „Intersect”.

citație proiecții laser proteste
Invitația primită de Laurențiu. Foto: Facebook
proiecții laser proteste
Proiecțiile făcute din apartamenul lui Laurențiu. Foto: Facebook
proiecții laser proteste
Proiecțiile făcute din apartamenul lui Laurențiu. Foto: Facebook
Laurențiu Ion. Foto: Facebook
Laurențiu Ion. Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.