Amendat cu 200 de lei de jandarmi pentru că i-a strigat Vioricăi Dăncilă că este „docilă”

tânăr amendat 200 lei viorica dăncilă
Foto: Captură Digi24

Un tânăr din Hunedoara a fost legitimat şi apoi amendat de Jandarmerie pentru că i-a strigat Vioricăi Dăncilă că este „docilă”, relatează postul de televiziune Digi24.

„Rușine!”, „Viorica Docilă!”, „Doamna Dăncilă, cea mai docilă!”, i-a strigat tânărul, în momentul în care premierul intra în clădirea primăriei din oraș, iar oficialităţile o întâmpinau cu flori.

Jandarmii prezenți au intervenit imediat.

„I-am spus câteva cuvinte de drag doamnei Dăncilă și s-au supărat angajații dumneaei… că i-am adresat injurii doamnei prim-ministru. A fost săraca injuriată… vă dați seama… e groaznic. Nu știu, e absurd…m-au legitimat…acuma mai vor ceva”, le-a declarat bărbatul jurnaliștilor.

După ce s-a legitimat, el a fost condus la maşina Jandarmeriei şi a primit o amendă de 200 de lei pentru „adresarea de injurii unei oficialităţi”.

Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 prevede la Articolul 2, punctul 1), că „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice” „constituie contravenție”.

Potrivit Articolului 3, punctul 1), litera b), o astfel de contravenție se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

În cazul de față însă, este discutabil în ce măsură cuvântul „docilă” poate fi considerat un cuvânt „injurios”.