Tânăr care strângea semnături pentru „Fără penali“, bătut de soţul unei angajate de la primărie

FOTO: Fără penali în funcții publice/Facebook
FOTO: Fără penali în funcții publice/Facebook

Un tânăr voluntar care strângea semnături în parcarea magazinului Lidl din orașul Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, a fost bătut de către soţul unei angajate a primăriei din oraş. Incidentul a avut loc sâmbătă, 3 august, relatează „Adevărul”.

Potrivit poliției, amândoi au fost amendaţi cu câte 200 de lei fiecare: voluntarul pentru adresarea de cuvinte jignitoare, iar agresorul pentru provocarea de scandal.

Agresorul tânărului din Oţelu Roşu s-a lăudat apoi pe pagina de Facebook și a explicat de ce l-a bătut pe voluntar.

“În atentia cetateniilor Orasului Otelu Rosu. Eu sunt cel ce l-a <<corectat>> pe acel individ în faţa intrării magazinului LIDL. Acest individ mi-a insultat soţia de câteva ori cu ceva timp în urmă. I-am scris şi pe Facebook dar m-a blocat. În faţa magazinului Lidl i-am spus frumos să nu se mai ia de nevastă-mea şi el si-a dat ochelarii jos şi tare în gură şi să se dea la mine. M-a înjurat de morţii mamei mele (Este decedata) şi atunci l-am luat <pierdut>. Poate că prea puţin. Angajatii Lidl au sărit cu gura, dar ei nici nu ştiau de ce îl iau „pierdut”; Nu este vorba de politică. Fiecare bărbat ar trebui să îşi apere soţia în faţa unor indivizi ca el. Nu regret ceea ce am făcut. Pentru a-mi apăra soţia raspund legal dacă este nevoie. Îmi cer scuze faţă de clienţii din magazin şi copiii ce au văzut. Şi pentru cei ce vorbesc fără să ştie, eu lucrez şi am bani nu cerșesc pentru o bere, am realizat ceva în viață nu ca unii ce doar visează”, a scris Gusty Mihai pe profilul său.

Primăria din Oțelu Roșu este deținută de cei de la PSD, primar fiind Luca Mălăiescu.

Preşedintele USR Caraş-Severin, Andrei Plujar, a povestit pentru sursa citată că tânărul bătut strânge de mai mult timp semnături în campania “Fără penali în funcţii publice”, iar acum câteva săptămâni nişte doamne angajate la primărie au vrut să-i rupă listele în momentul în care le-a cerut să semneze.

Voluntarului i s-a adus la cunoștință faptul că poate depune o plângere pentru agresiune, dar a refuzat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.