Sute de sclavi români și moldoveni, salvați de poliția spaniolă

Foto: Pixabay

Garda Civilă spaniolă a destructurat o organizație care exploata muncitori din România și Republica Moldova, fiind salvate 145 de victime ale traficului de persoane.

Polițiștii au reușit să identifice până acum 18 dintre sclavii moderni și să îi predea ONG-urilor care se ocupă cu aceste probleme.

Organizația infracțională destructurată azi de polițiștii din Spania ar fi exploatat prin muncă peste 600 de persoane. Oamenii erau ținuți în condiții groaznice și munceau la cules de măsline, struguri sau căpșuni.

Polițiștii iberici au arestat 16 persoane, iar cinci sunt cercetate pentru trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă și pentru spălare de bani.

Printre cei arestaţi se numără membri ai respectivei organizaţii criminale şi oameni de afaceri din diferite provincii spaniole, care profitau ilegal de munca prestată de aceste persoane.

Odată ajunși în Spania, muncitorilor li se rețineau documentele, iar cetățenii moldoveni primeau acte de români.

Victimele erau transferate cu diverse mijloace de transport în diferite zone de exploatare a forţei de muncă, unde erau nevoite să desfăşoare aceste activităţi în condiţii precare, locuind în spaţii supraaglomerate şi fără să le fie respectate drepturi fundamentale.

Poliția spaniolă a făcut arestări în mai multe provincii din Spania, în Jaen, Cordoba, Badajoz, Albacete și Huleva.

Prejudiciul estimat de Garda Civilă în acest caz este de peste un milion de euro.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.