Sute de oameni vor să lucreze pe o insulă izolată, fără curent și internet

Foto: Great Blasket / Wikimedia Commons

Cu toate că este o slujbă destul de grea, iar condițiile de trai sunt foarte grele, fără curent electric, internet sau dușuri calde, dar cu mult vânt, sute de oameni se bat pentru două posturi la un han de pe insula Great Blasket, cel mai vestic punct al Irlandei, în Oceanul Atlantic.

Un anunț de angajare pentru două posturi la un mic hotel de pe insulă, pentru perioada 1 aprilie – 1 octombrie 2020, a atras doritori din Irlanda, dar și din Alaska sau Africa de Sud.

Cei care vor fi angajați vor primi casă și masă gratuite, dar vor avea și privilegiul de a trăi într-una dintre cele mai izolate și spectaculoase peisaje din lume.

”Sunt locuri de muncă intense și deosebite. Viața e arhaică, lumânări, focul făcut în sobă, animale sălbatice și natură”, a spus persoana care a dat anunțul de angajare, citată de RTE.

Candidații trebuie să fie într-o formă fizică bună, dar să aibă și o personalitate puternică.

Cei doi angajați urmează să aibă grijă de trei cabane, care pot primi până la 21 de oameni, și să servească băuturi calde și gustări oaspeților.

Salariile oferite nu au fost făcute publice.

Great Blasket face parte dintr-un arhipelag cu alte cinci insule spectaculoase: Beginish, Inishabro, Inishvickillane, Inishtooskert și Tearaght. Insulele sunt în mare parte părăsite, după ce au fost populate timp de secole, în condiții de trai foarte dificile.

Chiar și așa, la fel ca în Insulele Feroe, aceste mici comori naturale riscă să fie și ele să fie cuprinse de valul turistic global și să fie distruse.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.