Sute de musulmani au participat la slujbe ale catolicilor

În mai multe biserici catolice din Franța, sute de musulmani au participat la slujbe, în semn de solidaritate cu preotul ucis de jihadiști.

Potrivit Le Figaro, la catedrala din Rouen în jur de o sută de musulmani au răspuns unui apel făcut de Consiliul francez al Cultului Musulman de a participa la slujba creștinilor. Același lucru s-a întâmpla și în biserici din Nisa și Bordeaux.

Arhiepiscopul de Rouen, Monseigneur Dominique Lebrun, a spus la sfârșitul slujbei că prezența musulmanilor în biserica catolică reprezintă un gest de curaj și de pace: „Violențele și morții făcuți în numele Domnului nu reprezintă Islamul”.

O declarație asemănătoare a fost făcută și de Papa Francisc. „Cred că nu este corect să identifici Islamul cu violența. Nu este drept și nu este adevărat”, a declarat Papa în avionul care îl ducea la Roma, după vizita de cinci zile în Polonia.

Papa a răspuns unei întrebări venite de la jurnaliști, legată de uciderea preotului de 85 de ani care ținea o slujbă într-o biserică din Franța pe 26 iulie.

„Cred că în aproape toate religiile există întotdeauna un mic grup fundamentalist. Nu-mi place să vorbesc despre violența islamică pentru că în fiecare zi în care mă uit în ziare văd violența aici în Italia – cineva își ucide prietena, cineva își ucide soacra. Aceștia sunt catolici botezați. Dacă vorbesc de violență islamică, trebuie să vorbesc și de violență catolică. Nu toți musulmanii sunt violenți”, a mai adăugat Papa Francisc.

giphy

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.