Surpriză uriașă la primăria Timișoarei. „Diferența este surprinzător de mare”

Dominic Fritz Nicolae Robu
Dominic Fritz și Nicolae Robu. Foto: Facebook

Dominic Fritz, candidatul Alianței USR-PLUS la primăria Timișoarei, l-a învins pe primarul în funcție Nicolae Robu (PNL).

Nicolae Robu era primarul municipiului Timișoara încă din 2012. Așadar, el a avut două mandate în fruntea acestui oraș (2012 – 2016 și 2016 – 2020).

Robu și-a recunoscut acum înfrângerea în fața lui Dominic Fritz.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a declarat Nicolae Robu, citat de publicația tion.ro.

Potrivit unor informații vehiculate în presă și pe rețelele de socializare, Nicolae Robu ar fi pierdut la o diferență de aproximativ 20 de procente.

Game over. Dominic Samuel Fritz a câștigat cu peste 22% diferență. Am mână bună.

Publicată de Daniel P. Funeriu pe Duminică, 27 septembrie 2020

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.