Surpriză pentru fanii scriitorului Haruki Murakami

Haruki Murakami
Haruki Murakami va răspunde întrebărilor fanilor Foto: Facebook Haruki Murakami

Fanii scriitorului japonez Haruki Murakami vor avea ocazia să comunice în mod direct cu autorul lor preferat, prin intermediul unei pagini speciale de internet, create în acest scop.

Cel mai popular scriitor nipon contemporan este recunoscut pentru discreția sa și pentru că este foarte rar de acord să acorde interviuri scrise, iar la TV sau radio nu apare niciodată. Așa că site-ul temporar în limba japoneză, care va fi lansat pe 15 ianuarie, este o adevărată surpriză pentru cei care citesc în mod frecvent operele lui Haruki Murakami.

Site-ul pe care scriitorul va încerca să răspundă la cât mai multe întrebări se numește „Murakami-san no tokoro” (spaţiul domnului Murakami). Deși această idee datează încă din 2006, se va concretiza abia după 15 ianuarie, informează time.com. Discretul scriitor preferă să-și exprime ideile și părerile prin intermediul unor articole sau atunci când primește vreun premiu, iar în restul timpului trăiește într-o discreție maximă.

Într-o întrevedere recentă cu un jurnalist AFP la Tokyo, Murakami a dezvăluit că găseşte internetul ca fiind „foarte practic” pentru a verifica informaţii, dar a precizat că nu foloseşte reţelele sociale „pentru că nu au nicio utilitate”.

Întrebările vor fi acceptate până la sfârșitul lunii ianuarie, iar Haruki Murakami va răspunde la ele în următoarele două luni.

„Nu citesc niciodată recenziile cărţilor mele făcute de cititori. Ceea ce mă interesează este să scriu cărţi care vor fi citite şi peste 10 sau 15 ani”, a spus Haruki Murakami.

Acesta petrece cea mai mare parte a timpului în Statele Unite, unde lucrează la următoarele romane și are un adevărat cult pentru povestirile sale încâlcite.

Autorul romanelor „1Q84″, „Kafka pe malul mării”, „Underground. Atacul cu gaz din Tokio şi sufletul japonez”, „Pădurea norvegiană” și „Tsukuru Tazakiest” este unul dintre scriitorii cei mai cunoscuți din Japonia și este considerat un posibil viitor laureat al Premiului Nobel pentru Literatură.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.