Surpriză pe lista AUR pentru Camera Deputaților. Cine revine în prim-plan

Sursa: Facebook / AUR

Gigi Becali se află pe poziția a doua pe lista candidaților AUR pentru București pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie, având șanse foarte mari să devină deputat.

Omul de afaceri candidează pentru funcția de deputat de București, lista candidaților pentru Camera Deputaților fiind deschisă de președintele AUR, George Simion.

Gigi Becali, patron al FCSB, a mai fost deputat în Parlamentul României în perioada 20212-2013, din partea PNL. În decembrie 2012 el a candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 25 din București și a fost ales cu majoritate de voturi (65%). După depunerea jurământului, Gigi Becali a fost numit membru în comisia juridică a Camerei Deputaților.

La data de 11 februarie 2013, ca urmare a condamnării cu suspendare pentru sechestrare de persoane, și-a dat demisia din PNL, și a devenit deputat independent. Mandatul lui a încetat de drept la data de 20 mai 2013, în momentul în care a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Gigi Becali a fost și europarlamentar pentru România în perioada 7 iunie 2009 – 8 ianuarie 2013. De-a lungul timpului a trecut pe la multe partide politice: PNG-CD (Partidul Noua Generație – Creștin Democrat: 2004-2009 și 2010-2012), PRM (Partidul România Mare: 2009-2010), PNL (2012-2013), iar acum AUR.

Pe poziția a treia pe lista AUR pentru București se află Marian Enache, care a candidat din partea AUR pentru funcția de primar al Capitalei, potrivit news.ro. Fiica lui Corneliu Vadim Tudor, Lidia Vadim Tudor, care a candidat pentru funcția de primar al sectorului 5 al Capitalei, ocupă poziția a patra pe listă. În ceea ce-l privește pe Claudiu Târziu, europarlamentarul deschide lista AUR în județul Iași la Senat. Târziu a declarat că va renunța la funcția de europarlamentar dacă AUR va ajunge la Guvernare.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.