Surpriză neplăcută pentru o femeie care a cumpărat un Logan de pe un site de anunțuri

dacia logan înșelăciune
Mașina arăta bine, dar kilometrajul spunea o cu totul altă poveste. Sursa: Captură video Digi24

O femeie a plătit 2.700 de euro pentru o Dacia Logan din anul 2010, crezând că mașina parcursese numai 136.000 de kilometri. În realitate, vehiculul cumpărat de pe un site de anunțuri străbătuse de 4 ori mai mulți kilometri: 600.000, relatează Digi24.

Mașina arăta bine la interior și la exterior, iar noua proprietară, Cristina Stan, doar a dat banii și a luat cheile de la vânzător, fără să verifice kilometrajul pe site-ul Registrului Auto.

Însă la scurt timp după aceea mașinii i s-a stricat motorul, iar femeia a aflat că a fost înșelată.

Conform datelor de pe site-ul Registrului Auto, la verificarea tehnică din 2016 mașina avea peste 600.000 de kilometri. În niciun caz doar 136.000 de kilometri, cât arăta kilometrajul la momentul cumpărării.

„Nu ne-a fost teamă, ne-am gândit că e Logan, ne-am gândit că e un om serios s-a recomandat ca fiind un om care lucrează în armată”, a relatat Stan pentru sursa citată.

În schimb, vânzătorul Cristian Ciornei spune că nu știa că mașina avea 600.000 de kilometri parcurși: „Mașina am luat-o la un schimb cu o altă persoană, am dat o mașină mai nouă mi s-a dat mașina aceasta. La bord era de 136.000 de km”.

Cristina Stan a făcut plângere penală pentru înșelăciune și a solicitat daune materiale de 10.000 de lei și încă 10.000 de lei daune de natură morală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.