Surpriza făcută de o română celor dintr-o secție de votare din Spania

vot spania diaspora
Foto: Captură YouTube

Larissa Elena Cotorogea, o tânără din Slatina care a votat într-o secție de votare din Spania, le-a făcut o surpriză celor din secția de votare.

Înainte să intre în secția de votare, timp de câteva minute, ea a cântat melodia „Acasă-i România”, în timp ce era filmată de soțul său, Victor Cotorogea.

Filmarea s-a viralizat rapid, fiind distribuită de 50.000 de ori de internauți. Până acum, videoclipul a fost urmărit de peste 1,6 milioane de ori.

Astăzi este ultima zi în care românii din diaspora își pot exercita dreptul la vot, în una dintre cele 838 de secții de votare din întreaga lume.

Până duminică, 24 noiembrie, ora 13.00, au votat 508.000 de români din străinătate, dintre care 17.500 prin corespondență.

În turul 1 al alegerilor prezidențiale, organizat în urmă cu două săptămâni, au votat aproximativ 675.400 de români din diaspora.

Așadar, este posibil ca numărul românilor din diaspora care votează în turul al doilea să fie mai mare decât cel al românilor din străinătate care au mers la urne în turul întâi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.