Surpriza de care a avut parte Tibi Ușeriu la spitalul din Canada

FOTO: Facebook/Tibi Ușeriu
FOTO: Facebook/Tibi Ușeriu

Tibi Ușeriu a anunțat că s-a întors în țară și e acum la Tășuleasa, unde lucrează la recuperare și se pregătește pentru un traseu viitor.

Ultramaratonistul le-a mulțumit tuturor pentru mesajele și gândurile de încurajare cât a fost pe patul de spital. „Citindu-le, am trecut ceva mai ușor peste aceste zile de frustrare și durere, mai puțin plăcute decât mi-aș fi dorit. M-am repatriat miraculos cu toate degetele la purtător și sper să rămână și pe mai departe la locul lor”, scrie Tibi Ușeriu pe pagina sa de Facebook.

Acesta mai povestește că a avut parte de o surpriză cât timp a stat internat la spitalul din Whitehorse.

„Nu pot să nu amintesc aici de vizita neașteptat de plăcută a unei familii de români din Whitehorse. M-au răsfățat la spital ca pe un copil, mi-au adus de toate și m-au ajutat cu bagajele până la aeroport. Atenția lor m-a emoționat, așa că vreau să mulțumesc public familiei Botca, pe care nu mă așteptam să-i găsesc stabiliți tocmai într-un ținut sălbatic cum e Yukon”, mai scrie Tibi Ușeriu.

Sportivul speră să se îndeplinească proiectul Via Transilvanica, pentru care a participat la maratonul din Canada și le-a mulțumit celor care s-au implicat cu donații pentru acest traseu.

Via Transilvanica va fi un circuit care se va parcurge pe jos sau cu bicicleta. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol, va străbate Transilvania și va ajunge până la Putna, unde este înmormântat Ștefan cel Mare.

Tibi Ușeriu a fost scos din competiția Yukon Arctic Ultra la începutul săptămânii trecute. Organizatorii au luat decizia la 24 de ore de la startul competiției, după ce sportivul român a suferit degerături grave la degetele piciorului drept și a fost transportat cu un elicopter la spital.

Această competiție este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra, pe care Tibi Ușeriu l-a câștigat de trei ori consecutiv. Sportivul a fost singurul din România care s-a înscris la cursa din Canada, la proba de 700 de kilometri, alături de alți 41 de concurenți din alte state.

Anul trecut, doar un concurent a reușit să ajungă la linia de finish. Doi concurenți au suferit amputații severe din cauza degerăturile. Medicii au fost nevoiți la unul dintre ei să ia decizia de a-i amputa ambele picioare și mâna stângă.

Yukon Arctic Ultra se desfășoară în perioada 3 – 16 februarie. Se pleacă din Whitehorse și continuă pe traseul Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek, iar sosirea este la Dawson City.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.