Surpriză. Ce s-a întâmplat în restaurantele românești care au interzis deja fumatul

Legea anti-fumat este în continuare în așteptare la Curtea Constituțională, dar unele restaurante din România au interzis deja aprinderea țigărilor în localuri.

De exemplu, mai multe restaurante din București au luat decizia de a interzice fumatul încă dinainte să existe o lege în acest sens. „Restaurantul nostru a ajuns la concluzia că fumatul pasiv dăunează mult mai mult, în lumea civilizată într-adevăr nu se fumează în timpul mesei”, spune un șef de sală de la un restaurant din Capitală, citat de stirileprotv.ro.

Decizia a avut un efect-surpriză, spun patronii. Numărul clienților nu a scăzut, așa cum era de așteptat, ci chiar a crescut, în unele zile. Favorizați de decizie sunt mai ales părinții, care pot lua masa cu copiii în oraș, într-un loc curat, nepoluat de fum de țigară.

Fumatul pasiv are o mulțime de efecte nocive. „Există un risc mult mai mare în cazul persoanelor care stau în fum de țigară de a face astm, boli de inimă, mucoasa nazală suferă, iritațiile oculare pot duce spre cronicizare”, spune medicul Teodora Sârbu.

Legea anti-fumat este spre analiză la Curtea Constituțională după ce 33 de senatori și deputați au sesizat că legea reprezintă o „ingerință nepermisă” în modul de viață al oamenilor. CCR va analiza această constestație în data de 27 ianuarie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și altele de acest fel alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Locuri de muncă la Therme, paradisul termal deschis lângă București
Poveste de succes. Ce face primul român ajuns în Anglia după ridicarea restricțiilor de muncă?
Cum văd românii copilul ideal: muncitor, religios și responsabil. Comparație cu alte popoare
Cel mai tare dans făcut de invitați la o nuntă. De emoție, mireasa a izbucnit în lacrimi

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.