Surorile gemene căsătorite cu gemeni identici. Copiii lor au ADN de frați

gemeni gemene căsătorie
Foto: Familia Salyers (Instagram)

Surorile gemene Brittany și Briana Deane, din Statele Unite, s-au căsătorit cu gemenii identici Jeremy și Josh Salyers. Povestea lor este relatată de „The Washington Post”.

Cei 4 s-au cunoscut în anul 2017 la Festivalul Gemenilor din Twinsburg, Ohio. Au fost împreună timp de un an înainte de a se decide să se căsătorească. Când s-au logodit, surorile au primit inele de logodnă identice. În 2018 au mers din nou la festival și s-au căsătorit acolo, îmbrăcați în costume identice.

Acum, fiecare cuplu are un fiu (Jett și Jax), diferența de vârstă dintre veri fiind de aproximativ 5 luni. Cele două familii locuiesc împreună, într-o casă din Bedford County, statul Virginia.

Briana, în vârstă de 35 de ani, este cu 5 minute mai în vârstă decât Brittany. Josh și Jeremy au 38 de ani.

Fiul lui Josh și Brittany, Jett Salyers, s-a născut la finalul anului 2020, în timp ce băiatul Brianei și al lui Jeremy, Jax Salyers, a venit pe lume în primăvara anului 2021.

Băieții sunt veri, însă deoarece părinții lor sunt gemeni care s-au căsătorit cu gemeni, ADN-ul lor este mult mai asemănător, similar celui pe care l-ar avea 2 frați.

O căsătorie de acest fel (între două perechi de gemeni) se numește căsătorie cuaternară, iar copiii rezultați sunt numiți gemeni cuaternari.

„E o situație destul de inedită, dar pentru noi este ceva natural”, a spus Briana despre stilul lor de viață.

Josh și Jeremy le-au întâlnit pe surori la Festivalul Gemenilor, după o petrecere de la hotel, și au simțit imediat o conexiune.

„Eu am fost atras de Briana, iar Josh de Brittany”, a povestit Jeremy, care este mai mare decât fratele său tot cu 5 minute. „Facem totul împreună, așa că este logic să locuim împreună”, a completat el.

Brittany și Briana sunt avocate, iar Josh și Jeremy au o afacere împreună.