Super-victorie: CSM București, din nou între cele mai bune patru echipe din Europa

Isabella Gullden și Cristina Neagu, două dintre super-vedetele de la CSM București. Foto: Adevărul

CSM București a rezolvat dilema calificării în final four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a surclasat echipa franceză Metz, scor 34-21, la București, în prima manșă din sferturile de finală.

Victoria româncelor nu a fost nicio clipă în dubiu. CSM a condus cu 19-13 la pauză, după o evoluție încântătoare în Sala Polivalentă. În partea secundă, campioana României s-a apărat extraordinar, având o perioadă de peste zece minute când n-a primit gol.

Diferența de 13 goluri este mai mult decât confortabilă pentru CSM București, care ajunge pentru a treia oară la rând în turneul final al celei mai importante competiții intercluburi din handbalul feminin european.

”Noi spuneam că o victorie la 6 goluri e ok. Dar dorinţa şi entuziasmul au făcut diferenţa. Dar nu ne gândim că deja ne-am calificat, trebuie să mergem acolo şi să jucăm. Vrem să facem şi în Franţa un handbal la fel de bun ca aici”, a declarat pivotul Oana Manea la finalul meciului.

Bucureștencele speră să repete izbânda din urmă cu doi ani, când a cucerit trofeul, la Budapesta, după o finală de infarct cu unguroaicele de la Gyor.

Ungaria are două echipe în sferturile de finală, Gyor, care va avea o misiune grea, cu muntenegrencele de la Buducnost, în timp ce Ferencvaros va juca împotriva puternicei formații rusești Rostov pe Don.

Vardar Skopje, finalista de anul trecut, a făcut și ea un pas mare spre final four, după ce a învins în deplasare gruparea daneză Midtjylland.

CSM București a avut o evoluție extraordinară în meciul cu Metz, iar noul antrenor, suedezul Per Johansson, e optimist. ”Toată lumea se așteaptă de la noi să câștigăm Final 4, știu că pentru asta sunt aici. Și am încredere sută la sută în fete, în echipă!”, a spus tehnicianul nordic.