Supărat că soția lui dă prea mulți bani bisericii, un rus a dat foc lăcașului de cult

biserică arsă sankt petersburg
Sursa: KP-Petersburg

Un bărbat din Rusia a dat foc unei biserici din Sankt Petersburg deoarece soția lui dona prea mulți bani lăcașului de cult, relatează publicația KP-Petersburg.

Bărbatul are 4 copii alături de soția sa.

Incendiul a avut loc în dimineața zilei de duminică, 26 iunie, chiar înainte de slujbă. Biserica Sfântul Vasile cel Mare nu a putut fi salvată, iar la scurt timp oamenii legii au stabilit că nu a fost vorba de un accident.

Ulterior, poliția l-a reținut pe suspect. Potrivit Irinei Volk, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne din Rusia, după o ceartă cu soția sa, bărbatul a luat o canistră de benzină și s-a dus la lăcașul de cult. A împrăștiat combustibilul pe clădire, iar apoi i-a dat foc.

Conform unei surse citate de publicația KP-Petersburg, soțul era nemulțumit deoarece el lucra foarte mult, iar soția lui – care lucra la biserică – dona mai mereu banii familiei lăcașului de cult. Așa că a decis să îl incendieze.

Bărbatul și-a recunoscut faptele și a spus că regretă ce a făcut.

biserică arsă sankt petersburg
Sursa: KP-Petersburg
biserică arsă sankt petersburg
Sursa: KP-Petersburg
biserică arsă sankt petersburg
Sursa: KP-Petersburg
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.