Succes splendid pentru Mihaela Buzărnescu: A câștigat turneul de la San Jose

    Mihaela Buzărnescu. Foto: Facebook
    Mihaela Buzărnescu. Foto: Facebook

    Mihaela Buzărnescu (30 de ani) a câștigat primul ei titlu WTA, duminică seară, la San Jose, în California, după ce a zdrobit-o în finală pe grecoaica Maria Sakkari, scor 6-1, 6-0.

    Turneul de la San Jose, care până anul trecut s-a disputat la Stanford, este din categoria WTA Premier, iar punctele cucerite aici au propulsat-o pe Mihaela Buzărnescu până pe locul 20 în lume.

    După două finale pierdute în acest an, la Hobart și Praga, Mihaela Buzărnescu nu i-a dat nicio șansă tinerei grecoaice Sakkari, aflată la prima finală din carieră, și s-a impus scurt, fără emoții, în doar 75 de minute.

    ”Sunt foarte fericită că voi fi prezentă pe posterul turneului de anul viitor. E ceva uimitor pentru mine”, a declarat, după meci, jucătoarea din România.

    La San Jose, Mihaela Buzărnescu a trecut mai întâi de americanca Sachia Vickery, cu 6-3, 4-6, 6-3, apoi de Amanda Anisimova (SUA), cu 7-5, 2-6, 6-1, în sferturi a învins-o pe australianca Alja Tomljanovic, cu 6-1, 7-5, în timp ce în semifinale a eliminat-o pe belgianca Elise Mertens, cu 4-6, 6-3, 6-1.

    Mihaela Buzărnescu, în Top 20 WTA

    Buzărnescu va primi 136.695 de dolari pentru succesul de la San Jose, acolo unde a atins faza semifinalelor și în competiția de dublu.

    Pentru Mihaela urmează puternicul turneu de la Montreal. La Openul Canadei va participa și liderul mondial, Simona Halep.

    „Sunt foarte fericită pentru tine, Miki! Bine ai venit în top 20”, a scris Halep pe Twitter după succesul obținut de Buzărnescu la San Jose.

    În acest sezon, doar Simona Halep și Mihaela Buzărnescu au reușit să câștige titluri WTA pentru România.