Subiecte Limba Română BAC 2019: Tot ce trebuie să știi despre prima probă scrisă

Subiecte Limba Română BAC 2019. Foto: gorjeanul.ro
Foto: gorjeanul.ro

Subiecte Limba Română BAC 2019: Absolvenții celor 12 clase obligatorii din învățământul românesc susțin astăzi prima probă scrisă a sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română.

Elevii de la profilul uman au avut de ales la subiectul al treilea de la Limba Română între o poezie scrisă de Tudor Arghezi sau una deIon Barbu, la Bacalaureat 2019. Pe de altă parte, candidații de la profilul real au primit o poezie de George Bacovia sau de Lucian Blaga.

Examenul la Limba și literatura română de la Bacalaureat a început la ora 9:00, accesul în sala de examen fiind permis doar până la ora 8:30. Examenul este supravegheat audio și video.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Subiecte Limba Română BAC 2019: Cum se promovează examenul

Pentru a lua BAC-ul, elevii trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minimum nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media generală la BAC 2019 să fie cel puțin 6.

Rezultatele se afișează în 8 iulie, zi în care se depun și contestațiile. În data de 13 iulie se vor anunța rezultatele finale la BAC 2019.

În martie, elevii din clasele a XI-a și a XII-a au susținut simularea Bacalaureatului 2019. Procentul de promovare publicat de Ministerul Educației arată că rata cumulată de promovare (clasa a XI-a și clasa a XII-a) de doar 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut (36,52%).

Calendar BAC 2019: Ce probe urmează

După examenul de azi, la Limba și literatura română, BAC 2019 continuă cu celelalte două probe scrise pe care trebuie să le susțină candidații, după cum urmează:

  • 2 iulie 2019 Limba și literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
  • 3 iulie 2019 Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie – proba Ec) – probă scrisă
  • 4 iulie 2019 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – probă scrisă