Subiecte la sociologie BAC 2018. Aici găsiți și baremul

Subiecte sociologie BAC 2018. Foto: Pixabay

Subiecte la sociologie BAC 2018. Absolvenții de liceu au susținut azi ultima probă a examenului, cea la alegere. În acest articol găsiți lista cu subiecte la sociologie de la BAC 2018:

Elevii au avut de ales între geografie, biologie, fizică, economie, logică, pshiologie, chimie, informatică, filosofie sau sociologie.

Subiecte la sociologie BAC 2018

Subiectele și baremul la sociologie de la BAC 2018 sunt disponibile aici.

Subiectele și baremul de corectare la sociologie vor fi disponibile aici imediat după ce vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Cei care au ales sociologia ca probă la alegere a profilului și specializării au studiat la profilul Uman, la fel ca elevii care au ales filosofia, geografia, economia, psihologia sau logica.

Absolvenții profilului Real au avut de ales între fizică, biologie, chimie sau informatică.

Subiecte la sociologie BAC 2018

Examenul a început la ora 9:00, iar timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore.

Sălile de clasă unde se desfășoară examenul sunt supravegheate video. Absolvenții de liceu NU au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet.

Potrivit legislației de examen, cei care încearcă să copieze sau sunt prinși cu mobile asupra lor sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Subiecte la sociologie BAC 2018

Programul examenului de Bacalaureat 2018

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 a început luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

În 14 și 15 februarie au fost evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – a avut loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) s-a desfășurat marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – este organizată joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate se va face în 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.