Subiecte Informatică BAC 2018. Cât de greu a fost examenul

barem evaluarea nationala română 2017 subiecte
Foto: KF via Wikimedia Commons

Subiecte Informatică BAC 2018. Examenul de Bacalaureat 2018, sesiunea de vară, s-a încheiat astăzi, cu ultima probă, cea a specializării. Elevii au intrat în săli începând cu ora 7:30, până la 8:30. La ora 9:00 au fost prezentate subiectele și apoi elevii au avut la dipoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Candidații nu au avut voie în sală cu manuale, notițe, însemnări și orice alte materiale care i-ar fi putut ajuta la rezolvarea subiectelor. De asemenea, nu a fost voie în săli nici cu telefoane mobile sau tablete.

Cei prinși copiind sau comunicând cu ceilalți colegi de examen sunt eliminați din probă. De asemenea, nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Subiecte Informatică BAC 2018. Elevii care vor primi diplome de merit

Potrivit regulamentului stabilit de Ministerul Educației Naționale, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să susțină toate probele scrise și să obțină minim nota 5 la fiecare dintre acestea și media generală cel puțin 6, la probele scrise, pentru a fi declarat admis.

De asemenea, elevii care au promovat clasele liceale cu medii generale de peste 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obținut media 10 primesc diplomă de merit.

Ministerul Educației a mai anunțat că începând de anul trecut, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Subiecte Informatică BAC 2018. Când e următoarea sesiune

A doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta va fi în august. Cei care nu trec Bacalaureatul trebuie să știe că înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie.

Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00 se pot depune contestaţiile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.