Studiu realizat la Harvard: Femeile care merg la biserică trăiesc mai mult

Femeile care merg la biserică cel puțin o dată pe săptămână trăiesc mai mult decât cele care nu o fac, susține un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard.

Oamenii de știință estimează că femeile care merg la biserică trăiesc cu cinci luni mai mult decât cele care nu au asistat la slujbele religioase, scrie The Independent.

Studiu a ajuns la această concluzie după ce au analizat datele a peste 74.000 de femei. Majoritatea erau de religie creștină, catolice sau protestante. Cercetarea nu este valabilă și pentru alte religii, deoarece numărul acestor femei a fost prea mic.

Vârsta medie a persoanelor studiate a fost de 60 de ani, iar în perioada de 16 ani a desfășurării cercetării, peste 13.000 dintre femei au decedat.

”Față de femeile care nu au asistat niciodată la slujbele religioase, femeile care merg de mai multe ori la biserică într-o săptămână au un risc al mortalității cu 33% mai mic”, se menționează în raportul cercetătorilor de la Harvard.

”Ar putea exista multe căi care duc spre sănătate, via slujbe religioase”, mai spun cercetătorii, care au adăugat că medicii nu ar trebui, totuși, să își sfătuiască pacienții să meargă la biserică.

”Medicii nu ar trebui să prescrie vizite la biserică, însă pentru cei care cred în Dumnezeu, prezența la slujbă poate fi încurajată ca o formă de participare socială importantă”, au mai spus oamenii de știință.

Studiul nu poate fi generalizat la bărbați sau alte religii, cum ar fi iudaismul, budismul, hinduismul sau credința musulmană.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Coarnele caprei”, satul de poveste fără străzi. Se circulă doar pe apă
Imagini de poveste. Cum a ajuns România pe locul 1 în topul țărilor de vizitat în 2016
Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș