Studiu: Cercetătorii au descoperit de ce iubim pizza!

Indiferent daca suntem sau nu la dieta, exista un singur fel de mancare pe care nu putem sa il refuzam niciodata – pizza! Acesta este felul preferat de mancare al tuturor, mai ales pentru ca exista atat de multe tipuri diferite, ideale pentru iubitorii de carne, lactate sau legume. Pentru ca este imposibil sa te saturi vreodata de pizza, cercetatorii au descoperit de ce iubim acest preparat culinar specific italinenesc. Iata ce trebuie sa stii!

Pizza poate fi o masa sau o gustare ideala

Pizza poate sa fie o gustare sau o masa perfecta, indiferent daca abia te trezesti sau ajungi acasa, dupa ce te-ai distrat cu prietenii in club. Mai mult, daca nu iti doresti o cina consistenta, poti sa mananci si o singura felie, ca gustare rapida si gustoasa. Totodata, daca iti este foame si vrei sa comanzi rapid o pizza, aceasta poate fi considerata o masa ideala, in timp ce te uiti la un episod din serialul preferat.

Pizza poate fi servita atat calda, cat si rece

Marele avantaj pe care il are o pizza este acela ca poate servita atunci cand este calda dar si cand este rece, pentru ca nu isi schimba gustul. Atunci cand faci o comanda de pizza, aceasta poate fi servita atat seara, cat si dimineata, la micul dejun. Poti sa comanzi o pizza Florina, pe care sa o servesti alaturi de cei dragi acasa, fara sa mai fii nevoit sa iesi in oras.

Pizza reuneste toti prietenii la masa

Pizza reprezinta preparatul care reuneste toti prietenii la masa, de unde vine si celebra intrebare: Mergem la o pizza? Nimic nu este mai potrivit pentru un cuplu sau pentru un grup de prieteni decat o pizza savuroasa, alaturi de un pahar de vin si o seara in club. Pizza reprezinta un fel de mancare recomandat pentru toti cei care vor sa manance ceva gustos si satios si vor sa se bucure de o masa buna alaturi de cei dragi.

Pizza are proprietati antioxidante

Atunci cand mananci pizza, unul dintre cele mai importante avantaje este reprezentat de continutul mare de antioxidanti. Ingredientul secret este sosul de rosii, care contine o cantitate insemnata de antioxidanti. Astfel, acestia contribuie la eliminarea radicalilor liberi si indeparteaza aparitia diferitelor tipuri de cancer. Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma in mod regulat pizza, in cantitate moderata, au sanse mai mici sa dezvolte cancer pulmonar.

Pizza te ajuta sa consumi mai multe legume

Vrei ca pizza sa fie o alegere sanatoasa si gustoasa, aceasta poate sa contina mai mult sos de rosii, cantitate moderata de mozzarella si numeroase legume proaspete si colorate. Legumele contin antioxidanti si sunt extrem de hranitoare, mai ales daca include si ierburi nutritive, ceapa sau usturoi, care contin vitamine. In acest fel, poti lua in calcul si o pizza vegetariana, daca doresti o optiune mai sanatoasa.

Pizza reprezinta o solutie perfecta de a manca ceva gustos si sanatos, indiferent daca faci o comanda de pizza la job, seara acasa sau atunci cand ai musafiri. Exista numeroase tipuri de pizza, asa ca nu ai cum sa nu gasesti ceva pe placul tau! O pizza atent pregatita, fara sare in exces, cu legume, carne slaba sau fructe si cu cantitate moderata de branza, poate reprezenta o reteta ideala pentru o dieta echilibrata.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.