Studiu. Câte minute rezistă un secret pe care i-l spui unei femei

Un studiu arată cât de repede dezvăluie o femeie un secret pe care îl află de la o persoană apropiată.

Cercetarea, realizată prin chestionarea a 3.000 de britanice, a ajuns la concluzia că secretul rezistă, în medie, doar … 32 de minute.

Mai mult, oricât de personală sau confidențială ar fi o anumită informație, una din zece femei a declarat că nu a putut păstra nici acest tip de secret. Mai mult de jumătate dintre cele chestionate au spus că au simțit nevoie să se descarce de povara unui secret, spunându-l altcuiva.

Operațiile estetice, idilele și alte probleme în relații sunt cele mai împărtășite dintre secrete.

Totuși, studiul mai arată un detaliu extrem de interesant: 10% dintre femeile chestionate au declarat că au pierdut un prieten după ce au fost incapabile să țină un secret.

”Sondajul arată că femeilor le este teribil de greu să țină un secret. A dezvălui un secret în doar 32 de minute este într-adevăr o ”operațiune” foarte rapidă, dar tehnologia modernă permite expunerea secretului cuiva la un număr uriaș de oameni într-un timp extrem de scurt”, a spus un purtător de cuvânt al companiei, citat de The Mirror.

Cum păstrează bărbații un secret

Deși nu există un studiu care să arate câte minute păstrează un bărbat un secret, există alte studii, poate la fel de interesante.

Un studiu efectuat în 2007 a arătat că bărbații dezvăluie mult mai multe lucruri decât femeile, mai ales când se angajează în discuții cu partenerele de viață și cu străinii.

Femeile, în schimb, dezvăluie mult mai multe lucruri colegelor de liceu și copiilor.

Potrivit unei alte cercetări, 80% dintre conversațiile pe care le poartă oamenii pot fi socotite bârfe.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.