Premieră. Studioul Revoluției de la TVR poate fi vizitat

Imagine din Studioul Revoluției

Publicul larg va putea vizita, pentru prima dată, după  25 de ani de la evenimentele din 1989, „celebrul Studio 4, cunoscut ca Studioul Revoluției”.

Studioul Revoluției va fi deschis pentru vizitare pe 22 decembrie, iar cu această ocazie, TVR și Armata Română vor organiza o expoziție tematică.

Pentru a putea ajunge în Studioul Revoluției, vizitatorii vor trebui să aibă cu ei un act de identitate.

Accesul vizitatorilor în instituție se face prin intrarea din strada Ermil Pangrati nr. 8-10, iar grupurile de vizitatori se vor forma din oră în oră, respectiv la ora 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 și 15.30.

„În data de 22 decembrie, telespectatorii vor putea vedea cum s-a transmis în direct Revoluția Română. Pentru prima dată, după 25 de ani, publicul poate intra în studioul unde Mircea Dinescu a anunțat: ‘Dictatorul a fugit !’, ‘Am învins !’. Era 22 decembrie 1989, ora 12.55”, se arată într-un comunicat al TVR.

Reprezentanții Televiziunii Române precizează că, după un sfert de veac de la acele momente, instituția recreează cadrul din care s-a transmis, în premieră mondială, o revoluție în direct.

„Pentru ca vizitatorii să poată înțelege mai bine desfășurarea evenimentelor din decembrie 1989, expoziția tematică organizată de TVR va fi susținută de Armata Română, cu elemente de tehnică militară”, potrivit aceluiași comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.