Strigătul de disperare al unei profesoare: „Am stat în umbră, dar nu mai pot! Așa arată școala mea, dl Ciucă!”

Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)

O profesoară care predă la o școală din Huedin, județul Cluj, a decis să facă publice mai multe imagini care surprind starea deplorabilă în care se află clădirea.

În fotografiile publicate de Mihaela Ciupea se vede că pereții școlii sunt scorojiți și că nu au mai fost văruiți de foarte mult timp. De asemenea, podelele sunt tocite și decolorate de folosință, treptele de la intrarea în școală sunt sparte, iar în fotografii se observă și mai multe sobe vechi din teracotă.

Totodată, din imagini reiese că elevii și profesoara au vopsit singuri pereții unei săli de clasă cu trafaletul. De altfel, în postarea sa, profesoara și a menționat că a dat bani din buzunar ca să amenajeze sala de clasă.

Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)

„Am stat în umbră până acum, dar nu mai pot!!! Așa arată școala mea, dl Ciucă, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca! Și, da, dl Ciucă, am avut 10 la licență, disertație și definitivat! Nu sunt bani de reparații! Am înțeles, acum, că nu sunt bani nici de salarii!

Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)
Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)

Mi-am amenajat sala pe banii mei și merg cu drag la școală! M-aș fi gândit cu bucurie că, dacă mai urcau salariile, voi mai putea face rost de câte ceva pentru școală! Nu, nu m-am gândit la familia mea, pentru că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat până acum și nu suntem muritori de foame, cu toate că suntem profesori!!! Nu sunt bani, dl Ciucă, de unde să fie???

Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)
Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)

Unde ați mai văzut atâta ură împotriva profesorilor??? Ceea ce cer colegii mei de breasla, e mai mult decât pertinent!!! Rușine să vă fie! Nu sunt bani, dl Ciucă, și nici nu vor fi vreodată pentru educația copiilor noștri! Apropo, aveți copii? Dar dna Deca are copii? Dar dl președinte are copii? Rămâneți în bula voastră din Parlament, cu tot cu neamurile și pilele domniilor voastre!”, a scris profesoara pe pagina sa de Facebook.

Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)
Foto: Mihaela Ciupei (Facebook)

Potrivit publicației „Ziua de Cluj”, Mihaela Ciupea este profesor psihopedagog la Școala Gimnazială Specială din Huedin, județul Cluj.

Profesorii se află în grevă generală de o săptămână. Ei cer salarii mărite cu 25%, însă până acum politicienii au oferit măriri de maximum 9%. Liderii de sindicat au avertizat că dacă nu se va ajunge la o înțelegere, Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat ar putea fi amânate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.