Stradă din Craiova, asfaltată doar pe un singur sens: ”Partea cealaltă nu ține de noi”

Strada asfaltată doar pe jumătate din Craiova. Foto: Gazeta de Sud

Strada Preciziei din Craiova este aceeași cu strada Siloz din comuna doljeană Cârcea, însă autoritățile locale consideră că sunt responsabile doar pentru jumătate din aceasta.

Mai mult, Primăria Cârcea a reabilitat doar jumătatea de stradă pe care susține că o are în gestiune, lăsând partea craioveană neatinsă.

Asfaltarea s-a făcut în perioada campaniei electorale. Valerică Pupăză, primarul PSD din Cârcea, a obținut un nou mandat la conducerea comunei doljene.

”Noi avem un proiect de modernizare a reţelei de drumuri din localitate. Am modernizate toate drumurile care sunt în domeniul public al UAT Cârcea. La noi această stradă figurează sub denumirea de strada Siloz. Am amenajat partea dreaptă cu trotuar, cu tot. Am pus borduri şi am amenajat accesul către alei. Partea cealaltă nu ţine de noi. Eu nu pot să fac investiţii din bugetul localităţii Cârcea investiiţii pe teritoriul Craiovei. Asta este delimitarea făcută de Oficiul de cadastru, pe mijlocul străzii. Conform noilor delimitări aceasta este graniţa dintre cele localităţi. Aşa, dacă vorbim de Legea nr.2, inclusiv Fordul este pe teritoriul comunei noastre”, a spus primarul din Cârcea, Valerică Pupăză, pentru Gazeta de Sud.

Situația absurdă nu pare să deranjeze pe nimeni la Craiova, nefiind planuri de modernizare a acelei străzi în viitorul apropiat.

”Ştiu că acolo sunt nişte probleme legate de grăniţuire. Într-adevăr strada Preciziei ţine de UAT Craiova. Este posibil ca aceiaşi stradă să fie înregistrată şi pe UAT Cârcea, dar sub altă denumire. Cert este că la noi această stradă nu afost prinsă acum în procesul de modernizare”, a adăugat, pentru sursa citată, Marian Ghencioiu, şef Serviciu Administrare şi Întreţinere Drumuri din cadrul primăriei Craiova.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.