La naștere a fost abandonat într-o cabină telefonică. A aflat de ce după 64 de ani cu ajutorul ADN-ului

cabină telefonică
Foto: Fuji01 / pixabay.com

În urmă cu 64 de ani, în ianuarie 1954, un copil a fost abandonat într-o cabină telefonică din statul Ohio din SUA. Acum, ADN-ul l-a ajutat să afle de ce, scriu jurnaliștii de la „Washington Post”, care relatează pe larg povestea lui Steve Dennis.

Certificatul de naștere al lui Steve Dennis nu spunea unde s-a născut, când anume sau cine îi erau părinții. Spunea doar că a fost găsit într-o cabină telefonică. Doi bărbați care livrau pâine l-au găsit înfășat în mai multe pături într-o cutie din carton în apropiere de orașul Lancaster din statul Ohio. Copilul avea corpul foarte rece, iar sticla de lapte lăsată lângă el se răcise și ea.

Întreaga întâmplare i-a captivat pe locuitorii din Lancaster. Publicația locală Eagle-Gazette a relatat la acea dată cum zeci de oameni s-au interesat ce ar trebui să facă pentru a adopta copilul sau au încercat să ofere poliției informații pentru identificarea bebelușului.

Însă nu s-a aflat nimic. Deceniile s-au scurs, iar Dennis nu a știut nici el ce anume s-a întâmplat în primele sale zile de viață. A știut întotdeauna că a fost adoptat, dar nu a aflat de cabina telefonică decât în adolescență. Atunci a fost curios să afle mai multe, a călătorit până în Lancaster, însă nu a reușit să afle mare lucru. Nu se gândea că își va găsi vreodată părinții biologici și nici nu își punea aceasta problemă.

Și-a schimbat părerea în momentul în care cei doi copii ai săi, de 18 și de 14 ani, au început să-i pună întrebări. Atunci, familia a decis ca Dennis să își trimită ADN-ul siteului Ancestry.com pentru a afla mai multe lucruri despre moștenirea sa genetică.

Devenite tot mai populare în ultimii ani, siteuri precum Ancestry.com au ajutat nenumărate familii să se reunească și chiar au ajutat la rezolvarea unor crime.

Pentru 99 de dolari, oamenii pot comanda un kit de testare ADN, își prelevează o probă de salivă acasă și o trimit reprezentanților siteului.

La 3 luni după ce și-a trimis ADN-ul către siteul Ancestry.com, Dennis a primit un e-mail în care i s-a spus că a fost găsit un „văr primar” al cărui ADN se potrivea cu cel al lui Dennis, iar vărul credea că o știa pe mama lui Dennis.

„[Vărul – n.r.] a spus: „Știi, cred că știu cine este mama ta. De-a lungul vieții am auzit că a existat un copil cu care eram rude care a fost lăsat într-o cabină telefonică. Era un fel de secret””, a povestit Dennis.

Vărul l-a pus în legătură cu o soră vitregă a lui Dennis, iar femeia a contactat-o pe mama lor.

Bătrâna avea acum 85 de ani și locuia în Baltimore. La început a avut probleme în a-și aminti toate detaliile și întâmplările care au precedat nașterea lui Dennis. Însă încet-încet și-a adus aminte.

Femeia i-a spus că a născut la vârsta de 18 ani, dar că tatăl lui Dennis i-a spus că se vor căsători numai dacă renunță la copil. Ea a mai povestit că într-o călătorie pornind din Kentucky (unde Dennis se născuse) prin Ohio, tatăl copilului a decis de unul singur să abadoneze bebelușul. L-a luat și l-a lăsat în cabina telefonică, a mai spus mama lui Dennis.

Însă după ce copilul a fost abandonat, bărbatul – tatăl lui Dennis – a dispărut și el.

„Nimeni nu știe unde s-a dus. Așa că aceste surori sunt surori vitrege. Însă pentru mine acest lucru înseamnă enorm”, a mai povestit Dennis.

I-ar fi plăcut să-și cunoască și data nașterii, însă mama sa nu și-a mai amintit-o.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.