Angajatul unei spălătorii auto a găsit 13.000 de euro uitați în mașină de proprietar

stelian chirică spălătorie auto oradea
Foto: ebihoreanul.ro

Stelian Chirică, un tânăr în vârstă de 22 de ani ce lucrează la o spălătorie auto din Oradea, a găsit 13.000 de euro într-o mașină Audi. Banii fuseseră uitați de proprietar, iar Stelian i-a returnat fără să stea pe gânduri, relatează publicația ebihoreanul.ro.

În urmă cu trei săptămâni, Stelian curăţa un automobil Audi, pe care a proprietarul îl golise în prealabil, lăsându-şi lucrurile în biroul patronului spălătoriei şi plecând apoi cu treburi prin zonă.

Stelian Chirică a început să cureţe interiorul maşinii şi, când a ajuns la scaunul şoferului, a dat peste un teanc de bancnote căzute sub acesta. „Sub scaun era un compartiment de depozitare şi probabil că banii au căzut de acolo”, a povestit tânărul pentru sursa citată.

A numărat bancnotele, iar apoi i-a predat banii patronului, care la rândul său i i-a înapoiat proprietarul maşinii.

„Când clientul a venit după maşină, era foarte supărat. Mi-a povestit că a pierdut 13.000 euro şi nu ştie unde sau cum. I-am zis să se liniştească, fiindcă banii i-a găsit angajatul meu. A rămas fără cuvinte. Ne-a mulţumit, a spus că nu se aştepta să-i mai găsească vreodată. Credea că îi pierduse înainte, în altă parte”, a relatat proprietarul spălătoriei.

Pentru gestul său, Stelian a primit ca recompensă 100 lei.

Modest, tânărul a mai spus că meritul pentru fapta sa este al părinţilor, deoarece l-au educat să fie cinstit și muncitor. Nu s-a gândit nicio clipă să ia el suma găsită: „Omul ăla a muncit pentru banii aceia, cum să-i iau eu? Nu pot eu să iau ce nu-i al meu”.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.