Ștefania, tânăra care a mers 1.624 de kilometri ca să se vaccineze

FOTO: RO Vaccinare/Facebook
FOTO: RO Vaccinare/Facebook

Ștefania, o tânără din Ilfov, în vârstă de 18 ani, a mers împreună cu părinții până la Iași pentru a se vaccina. Doar în capitala Moldovei a găsit loc liber în martie.

„Am parcurs, împreună cu părinții 406 km dus, 406 km întors, de două ori. 1624 km pentru a mă vaccina. Nu a contat, pentru că mi-am dorit din tot sufletul acest vaccin”, a spus ea, pentru RO Vaccinare.

Ștefania spune că s-a vaccinat „pentru mine, pentru noi, chiar și pentru antivaxeri. Dacă noi nu încercăm să oprim această pandemie, cine o mai face?”

Ștefania povestește că și-a făcut rapelul vaccinul Pfizer-BioNTech, pentru că doar aceste este recomandat la vârsta ei.

„Am sub 18 ani, deci doar asta aveam voie. Mi-aș fi făcut orice vaccin, cel mai bun vaccin este cel din brațul tău”, spune tânăra pe pagina de facebook a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Peste 5 milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în România la exact patru luni de la debutul campaniei de vaccinare, informează, marți seara, autoritățile responsabile cu acest domeniu.

Campania de vaccinare a început în România la 27 decembrie 2020, iar până marți, 27 aprilie 2021, au fost vaccinate peste  3.158.000 de persoane împotriva COVID-19. Mai mult de 1.850.000 de persoane dintre acestea au primit deja ambele doze de vaccin.

Majoritatea persoanelor vaccinate în România au fost imunizate cu Pfizer/BioNTech.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.