”Steaua României” și primire specială în România pentru Simona Halep

Simona Halep va putea să își prezinte trofeul cucerit la turneul de Grand Slam de la Wimbledon în fața românilor, iar președintele Klaus Iohannis a anunțat că o va decora pe jucătoarea de tenis în vârstă de 27 de ani cu Ordinul Național ”Steaua României”.

”Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”, a adăugat Președinția.

De asemenea, Halep va fi premiată și de Patriarhia Română, care îi va acorda cea mai înaltă distincție: Ordinul ”Crucea Patriarhală” pentru mireni.

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că va organiza un eveniment pe Arena Națională, unde Halep și-a prezentat, anul trecut, trofeul cucerit la un alt turneu de Grand Slam: Roland Garros.

De această dată, Gabriela Firea – huiduită copios la acea ceremonie – a anunțat că nu va mai participa.