Steaua norocoasă. Adversari accesibili pentru FCSB în Liga Europa

FCSB va ajunge pe malul frumosului la Lugano în acest sezon al Ligii Europa. Foto: Groundhopping Schweiz / Flickr
FCSB va ajunge pe malul frumosului la Lugano în acest sezon al Ligii Europa. Foto: Groundhopping Schweiz / Flickr

FCSB, singura echipă din România care a reușit să se califice în grupele unei competiții europene în acest sezon, și-a aflat adversarii din Liga Europa.

Aflată în a doua urnă valorică la tragerea la sorți de la Nyon, în Elveția, vice-campioana României va evolua în Grupa G, alături de trei adversari abordabili.

Viktoria Plzen, pe care oamenii lui Nicolae Dică au răpus-o deja o dată în preliminariile Ligii Campionilor în acest sezon, după 2-2 la București și 4-1 în Cehia, este, cel puțin pe hârtie, cel mai dificil adversar din calea FCSB spre primăvara europeană.

În Grupa G, românii își vor măsura forțele și cu Hapoel Beer Sheva, campioana Israelului, eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor de către slovenii de la Maribor, cât și cu elvețienii de la Lugano, o altă echipă fără pedigree în cupele europene.

Lugano nu a jucat niciun meci de calificare în acest sezon, locul 3 din prima ligă helvetă având accesul garantat în grupele Ligii Europa.

Primul meci din grupe se va disputa în 14 septembrie, iar ultimul în 7 decembrie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.