Statul român a cumpărat prima pădure din ultimii 30 de ani. Cât a costat și de la cine a cumpărat-o

pădure

Foto: yoshitaka2 / pixabay.com

Statul român a cumpărat prima pădure din ultimii 30 de ani, a anunțat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 16 octombrie.

„Continuăm și investițiile în mediu, după ce am reușit, recent, să cumpărăm în numele statului prima pădure din ultimii 30 de ani, cele 4.000 de hectare din județul Neamț. Azi, suplimentăm bugetul Ministerului Mediului cu 250 de milioane, pentru proiectele prevăzute în PNRR”, a declarat premierul.

Pădurea la care face referire Marcel Ciolacu se află în comuna Grințieș și a fost cumpărată luna trecută de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor de la proprietarul Eric Ioan Sturdza. Cele 4.013,971 de hectare au costat 104,3 milioane de lei (circa 21 de milioane de euro), a relatat ziarulatitudineadeneamț.ro la acea dată.

Conform Codului Silvic, statul are drept de preempțiune la cumpărarea de terenuri din fondul forestier aflate în proprietate privată, la preţ şi în condiţii egale.

În nota de fundamentare prin care s-a suplimentat bugetul Ministerului Mediului pentru cumpărarea celor 4.000 de hectare de pădure sunt menționate și motivele pentru care statul a considerat că achiziția este necesară:

Foto: yoshitaka2 / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version