Statul ajută cu bani firmele care angajează cel puțin zece persoane. Bugetul programului este de peste 100 de milioane de lei

Companiile românești care creează locuri de muncă pot solicita fonduri pentru investiții de la stat până pe 23 iunie.

Bugetul alocat sesiunii este de 106,29 de milioane de lei, potrivit site-ului Ministerului Finanțelor.

Principala condiție pentru obținerea finanțării este crearea a cel puțin 10 noi locuri de muncă. Acestea trebuie să fie în același loc unde va fi realizată și investiția. Mai mult, cel puțin trei noi angajați trebuie să fie lucrători defavorizați, iar locurile de muncă trebuie păstrate timp de cinci ani – de către companiile mari – și trei ani, de Intreprinderile Mici sau Mijlocii.

Statul poate revoca acordul pentru finanțare și va recupera banii acordați dacă se va descoperi mutarea locației într-o regiune în care intensitatea maximă a ajutorului este mai mică decât cea aferentă regiunii unde firma a beneficiat de ajutorul de stat.

Ministerul Finanțelor dorește să stimuleze dezvoltarea regională prin sprijinirea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Ajutorul de la stat va fi oferit sub formă de granturi, precum cheltuieli eligibile cu costurile salariale.

Firmele românești pot trimite cererile de acord pentru finanțare, prin poștă sau curier, cu scolicitarea confirmării de primire, sau le pot depune la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic: ”Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014”.

Prima etapă a evaluare a cererilor va fi finalizată în cel mult 30 de zile lucrătoare de la de la data închiderii sesiunii de depunere. Rezultatele procesului de selecție vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Urmează o a doua etapă de evaluare, care va dura tot cel mult 30 de zile lucrătoare, la finalul căreia vor fi anunțați cei care vor beneficia de ajutorul de stat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.