Start-Up Nation și în 2018. Vor putea participa și firmele care n-au primit finanțare în acest an

Ilan Laufer FOTO: Gov.ro
Ilan Laufer FOTO: Gov.ro

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a anunțat că programul Start-Up Nation va continua și în 2018.

„Va continua și în 2018 acest program. Este unul dintre cele mai importante programe pentru mediul de afaceri și pentru tineri pe care l-a avut orice guvern din Uniunea Europeană în ultimii ani”, a spus ministrul Ilan Laufer, adăugând că firmele care nu au primit finanțare la campania din 2017 vor putea participa și în 2018, cu toate că legislația acestui program prevede ca firma să aibă cel mult un an de la înființare.

Ministrul s-a declarat foarte mulțumit de evoluția programului Start-Up Nation.

”Am terminat acum două săptămâni semnarea tuturor contractelor de finanțare, am contractat 100% fonduri europene, am contractat 100% fondurile de la bugetul de stat, a fost un volum de 10 ori mai mare decât ne-am permis noi, ca instituție, să-l ducem, dar l-am dus”, a spus componentul cabinetului condus de Mihai Tudose.

La Start Up Nation 2017 au participat peste 19.000 de planuri de afaceri, iar 8.600 dintre ele vor primi finanțare. Fondurile alocate pentru 2017 de guvern se ridică la 1,7 miliarde de lei.

Ministrul a precizat că firmele nou-înființate care s-au înscris la program doreau să creeze aproximativ 45.000 de locuri de muncă, iar o mare parte dintre ele sunt joburi pentru tinerii absolvenți din ultimii cinci ani, persoane defavorizate sau șomeri.

Firmele mici și mijlocii care vor participa la programul Start Up Nation în 2018 pot primi ajutoare financiare de cel mult 200.000 de lei.

Ilan Laufer a spus că dorește să demareze programul mai devreme decât s-a întâmplat în 2017, probabil în luna aprilie. Cel mai probabil, fondul total de ajutoare al Start Up Nation 2018 va fi de aproximativ 2 miliarde de lei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.