Start Up Nation 2019: Ce trebuie să faci pentru a primi 200.000 de lei de la stat

A început programul Start Up Nation 2019. Foto: Pixabay

Guvernul a demarat înscrierile pentru a doua ediție a programului Start Up Nation, prin care tinerii își pot deschide afaceri cu ajutor de la bugetul de stat.

Peste 10.000 de tineri vor putea primi până la 200.000 de lei din partea statului.

Programul original Start Up Nation a fost un succes, susțin guvernanții, astfel că orânduitorii țării au mari așteptări și de la ediția din 2019.

În primele ore de la deschiderea programului se înscriseseră peste 1.000 de tineri cu proiecte de afaceri.

Portalul prin care antreprenorii aflați la început de drum pot primi finanțare va fi deschis timp de 30 de zile lucrătoare. Doritorii pot participa la Start Up Nation 2019 doar după ce depun documentația și își fac un cont pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

”Să se gândească bine la planul de afaceri, locuri de muncă, să fie sustenabile – sunt consultanți care n-au dat sfaturi corecte – și care insistă pentru multe locuri de muncă, ca să încaseze bonusul din program”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul IMM-urilor.

Start Up Nation 2019: Clujul și Bucureștiul, dezavantajate

Pentru a stimula dezvoltarea firmelor și în zone mai puțin dezvoltate economic, Bucureștiul, Ilfovul și Clujul – zone unde există deja mai mult de 4 IMM-uri la sută de locuitori – vor fi depunctate din start. Cei care vor să deschidă o afacere în aceste zone nu vor primi mai mult de 85 de puncte, indiferent de planul de afaceri.

Prima versiune a programului Start Up Nation a inclus 7176 de proiecte acceptate, însă ultimele deconturi pentru aceste afaceri au fost făcute abia în aceste zile, la aproape doi ani de la demararea proiectului.

Programul nu a avut buget pentru toate proiectele, așa că mulți au fost nevoiți să apeleze la creditele-punte, ca să poată începe investițiile.