Starețul unei mănăstiri din România, acuzat de o tânără refugiată din Ucraina că a abuzat-o sexual

mănăstirea petrova
Mănăstirea Petrova. Foto: Basilica.ro

O refugiată din Ucraina în vârstă de 22 ani îl acuză pe starețul mănăstirii unde a fost cazată că a agresat-o sexual, relatează publicația locală directmm.ro.

Este vorba despre starețul Agaton Oprișan de la mănăstirea Petrova din județul Maramureș.

Tânăra a depus și plângere la poliție.

„Ieri, 17 aprilie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 aprilie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani. Polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și a împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Maramureș.

Contactat de directmm.ro, starețul a negat acuzațiile: „În cursul zilei de ieri (Duminica Floriilor – n.r.) a venit poliția din Petrova și a luat declarații. Ce pot să spun? Așa se întâmplă atunci când vrei să ajuți și să arăți afecțiune celor care vin să se adăpostească din calea războiului, eu nu înțeleg cum s-au interpretat astfel lucrurile (…) Aștept să fie dreptate.”

Activitatea starețului Agaton Oprișan a fost prezentată recent în mai multe reportaje de postul de televiziune Antena 3: