Sputnik știe cine e ”omul politic român al anului 2018”: Viorica Dăncilă. Iată motivele

Jurnaliștii platformei online deținute de statul rus crede că Viorica Dăncilă ar trebui să fie considerată omul politic român al anului 2018.

„Sputnik România Moldova o propune pe Viorica Dăncilă pentru titlul de Omul Politic Român al Anului Centenarului vă invităm să vă exprimaţi acordul cu această propunere prin intermediul unui sondaj“, se arată în deschiderea unui articol de pe plaforma Sputnik.md, preluat de adevarul.ro.

Viorica Dăncilă e văzută drept persoana care a putut face faţă Opoziţiei şi „intervenţiilor din străinătate“.

„În aceste condiţii un om politic s-a dovedit o uriaşă supriză, dovedind calm, pricepere şi, peste toate, un nivel al demnităţii mult peste ce am văzut în ultimii ani – premierul Viorica Dăncilă.

Prima femeie din istoria ţării care conduce Guvernul a avut intervenţii memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestări interne şi internaţionale, la şedinţele Cabinetului sau în diverse interviuri şi conferinţe de presă“, se mai arată în materialul de pe siteul sputnik.md.

Sputnik a avut cuvinte de laudă și în octombrie, imediat după intervenția Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European. Premierul român a fost remarcat de siteul pro-rus pentru că nu a cedat în fața celor de la Bruxelles.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.