Sportul românesc are nevoie de astfel de eroi! Povestea lui Sebastian Cozmîncă, omul-voință

Sebastian Cozmîncă, la debutul său în Superkombat, anul trecut. Foto: Alin Huiu / Facebook

Un sportiv român care a fost folosit ca variantă de rezervă a reușit o surpriză de proporții în lumea sporturilor de contact.

Victoria de vineri a „greului” Sebastian Cozmîncă în gala Final Fight Atena, în fața croatului Tomislav Cikotic, a fost o surpriză mare, însă devine una cu adevărat uriașă dacă este să analizăm condițiile în care sportivul român a ajuns să lupte în gala elenă.

Sebastian Cozmîncă nu trebuia să lupte la Atena. Un alt sportiv român, Marius Munteanu, trebuia să se bată vineri seară, însă acesta a fost de negăsit. Organizatorii eleni ai galei Final Fight Atena s-au gândit să ceară ajutorul celor de la Superkombat și l-au contactat pe responsabilul de media și comunicare Alin Huiu. Hotărât să îi ajute pe greci, Alin a încercat să găsească un luptător român potrivit pentru a urca în ring. Unul dintre cei care au răspuns apelurilor lui Alin a fost antrenorul principal de la Cotnari Scorpions Fightions Academy, Constantin Mihai.

” Mihai, uite ce e. (II explic situatia). Meciul e mâine, stiu ca e aproape imposibil pentru voi sa ajungeți la Atena, dar poate știi vreun sportiv care avea programata vreo competiție în perioada asta și ar fi gata de un meci. E vorba de categoria grea, adversar e Tomislav (Nu apuc sa închei fraza)”, povestește Alin pe pagina de Facebook, care prezintă și restul dialogului său cu președintele Scorpions.

„- Sebastian Cozminca se bate! Abia așteaptă un meci. Când avem avion?

– Mihai, Sebastian nu e atat de experimentat. Va fi meci greu. Daca acceptati, maine dimineață la 6 decolati de pe Otopeni, cu escala la Istanbul. Restul curselor directe spre Atena sunt full. Eu zic ca e imposibil. E un risc totuși. Ajungeți doar cu câteva ore înaintea meciului.

– Alin, te las. Suntem la sala acum, mergem sa ne facem bagajul, facem vreo 5 ore până la București. Dacă mai stăm mult aici, pierdem avionul. Te anunțăm după ce câștigăm.”

Sebastian Cozmîncă a aflat joi la ora 22 că poate lupta în gala de la Atena, competiție de prim rang în lumea sporturilor de contact. El și Constantin Mihai au mers cu mașina toată noaptea de la Iași la București, apoi au luat un avion spre Atena cu escală în Istanbul (altă variantă nu au găsit). Au ajuns în Atena, Sebastian a dormit jumătate de oră, apoi au mers la sală.

Tomislav Cikotic, un uriaș de 1,98 metri și 110 kilograme, este marea speranță a Croației în lumea sporturilor de contact. Înainte de meciul cu Sebastian Cozmîncă, Cikotic avea o singură înfrângere în carieră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.