Speranța lui Alexandru Rafila legată de noul coronavirus

alexandru rafila
Foto: antena3.ro / greatnews.ro

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și totodată reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat la postul de televiziune Digi24 că el speră ca virulența noului coronavirus să scadă în timp.

Astfel, organismele umane nu ar mai dezvolta forme atât de grave de COVID-19, iar mortalitatea ar scădea.

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și chiar dacă va produce infecții, să producă în general infecții ușoare. Nu este singurul coronavirus. Mai există, în afară de cele două cunoscute, SARS (este vorba despre SARS-CoV-1 – n.r.) și MERS, mai există patru coronavirusuri care produc niște răceli absolut banale în sezonul rece și poate că toate aceste mutații care se întâmplă prin pasaje repetate la om nu vor duce neapărat la o creștere a virulenței, poate că vor duce la o scădere a virulenței”, a arătat Alexandru Rafila.

El a mai spus că aceasta este o discuție pur teoretică și că nu s-a constatat deocamdată științific o scădere a virulenței virusului.

Până astăzi, 11 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 101.075 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Astăzi, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.391 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.100 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.