Specialist în siguranță rutieră: Claxonatul echivalează cu tentativa de omor uneori

FOTO: NettoFigueiredo/Pixabay.com
FOTO: NettoFigueiredo/Pixabay.com

Aproape 2.000 de oameni mor în fiecare an pe șoselele din România în accidente rutiere. Practic, o comună dispare în fiecare an. Cel mai grav accident a avut loc în urmă cu două zile, la Bengești-Ciocadia, în județul Gorj.

„Un șofer în vârstă de 26 de ani, din Bengești-Ciocadia, care conducea un autoturism spre Novaci, a virat brusc la stânga, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar, din sens opus de o femeie de 37 ani, din Târgu-Cărbunești.

În urma impactului, cei doi șoferi și alți șase pasageri au suferit leziuni. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, citați de gorjeanul.ro.

Potrivit specialistului în siguranță rutieră Emil Gătej, intervievat de Digi24, de fiecare dată când tinerii se implică astfel de manevre, răspunsul pe care îl vom avea – dacă vom avea pe cine întreba – este „am crezut că am timp, mergea prea încet, am crezut că pot să fac această manevră, am crezut că pot să trec de el și să mă reîncadrez”.

Potrivit statisticilor, jumătate dintre cei care își pierd viața în accidente pe șosele au mai puțin de 30 de ani. Şoferii de 22 de ani au produs anul acesta cu 50% mai multe accidente rutiere faţă de şoferii care au 35 de ani.

Un alt fenomen care face victime îl reprezintă transmisiunile live pe Facebook de la volan. De asemenea, mai există un avertisment pe care îl transmit specialiștii în siguranță rutieră.

„Claxonatul sau flash-urile înaintea semnului de cedează trecere eu cred că echivalează cu tentativa de omor pentru că în momentul în care împing pe cineva în față el poate fi începător, poate nu are experiență, zice ok, că dacă ăsta din spate mă claxonează înseamnă că pot să mă bag – și poate să facă acest pas cu costul vieții”, a mai spus Emil Gâtej, pentru Digi24.

FOTO: NettoFigueiredo/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.